torsdag 25 oktober 2007

"Fotbolls"huliganerna

Ikväll tog Insider upp fotbollshuliganerna. De fokuserade på AIKs firma "Firman Boys" som de både visade bilder på och hängde ut i allamänhet. Det tycker jag är rätt åt dem. Jag är mot att hänga ut folk som inte är dömda och att hänga ut folk i allmänhet men här visade de killarna när de gör brottet, när de slåss och huliganar sig som är filmat med övervakningskameros på arenan o s v. När man själv väljer att göra brott på en arena där man vet att man är övervakad får man skylla sig själv om man blir uthängd.
Men än en gång är det samma sak som slår mig. Saken som alla vet. Det har inget med fotboll att göra. Fotbollen är bara en anledning att slåss. Hade de älskat sitt lag så mycket som de påstår hade man inte förstört så mycket för ditt lag genom att ge dem böter, straff att spela inför tomma läktare med mera med mera. Så gör man inte mot laget man älskar.
Ännu ett bevis på att det inte har något med fotboll att göra sär att man inte ser en enda av de som slåss i lagtröjor. Inga pins, inga halsdukar, inga lagtröjor. Ingenting som visar vilket lag de "tillhör".
Men på något vis blir misshandel och slagsmålsfall lindrigare när det har med fotbollsvåld att göra. DÅ kommer man lindrigare undan för det var så många som slogs och alla var med på det.
Detta måste få ett slut. Gästerna i studion sa att Hammarby och Djurgården hade ca 15 personer som var avstängda från arenan. AIK hade ingen. Detta måste det bli ändrig på. Ge dem rätten att stänga av folk som har huliganat inte bara på arenan, utan även i sammanhang utanför. De ska veta att det inte tolereras och att det inte har med fotboll att göra.
Jag är så trött på detta på oskyldiga som blir skadade, på lagen som blir skadade på kostnaderna på långt över en halv miljon kronor per gång.
DETTA MÅSTE FÅ ETT SLUT! NU!

1 kommentar:

Anonym sa...

Du måste vara totalt bakom flötet..