lördag 24 februari 2007

Melodifestival Delfinal IIII Gävle

Kvällen fjärde och sista delfinal var inte speciellt underhållande. Lite som en cirkus. det är tur att Kristian Luuk är så fruktansvärt rolig, och livar upp hela tillställningen eftersom musiken inte gör det. En av kvällen höjdpunkter var också att höra Fred Johanson sjunga i "Melodifestivalsagan" Han har en så häftig röst och är fruktansvärt duktig. Kan inte de som är med i den lilla sagan vara med och tävla nästa år? De kan ju sjunga!
1. Magnus Uggla - För Kung Och Fosterland Låter som Magnus Uggla i allmänhet, trallvänligt, lätt att lyssna på, men funkar inte i schlagerfestivalen.
2. Emelié Azar - Vi Hade Nåt Halvkass, dålig sång och han stod ju bara stilla. Lite väl lik Westlifes - We've Got A Little World Of Our Own.
3. Sanna Nielsen - Vågar Du, Vågar Jag Bra schlager, en av kvällens bästa låtar men där var inte det lilla extra.
4. Caroline af Ugglas - Tror På Dig När Addis Black Widdow var med trodde jag inte det kunde bli sämre. Det kunde det! Det var det absolut sämsta jag någonsin hört! Försvinn ur mina öron, försvinn från min näthinna, försvinn från världens yta. HUR LÅTER DU MÄNNISKA? Ska man inte kunna sjunga i melodifestivalen? Usch, ta bort Christer Björkman och ersätt honom med Bert Karlsson. Han vet i alla fall om man kan sjunga eller inte. USCH! Och sluta visa skrevet HELA TIDEN!!
5. After Dark - (ÅH) När Ni Tar Saken I Egna Händer Jättebra låt, schlager på hög nivå, men vad är det för snuskanspelningar? Det hade varit jättekul i en krogshow, men BARN tittar på detta. Nej, lite väl snuskigt. Blev nog tyvärr After Darks fall i Melodifestivalen.
6. Sarah Dawn Finer - I Remember Love Bra ballad med lite skiftningar. Lite monotomt i början men sluter var jättebra. Stark ballad, och stark och bra röst. Kvällens bästa.
7. Verona - La Musica
Ingen bra låt, sjöng som ett barn. Lät tramsigt och lite mycket Paradisio över det hela. Hennes kommentar i eftersnacket var ju ganska klockren. "Folk verkar inte förstå att detta är en melodifestival, inte en schlagerfestival"
Nej, och du verkar inte förstå att det är den
svenska uttagningen och man behöver kunna sjungaför att gå vidare (oftast i alla fall) Pinsamt.
8. Andreas Johnsson - A Little Bit Of Love Kvällens empati och popularitetsröstning. Det var synd om honom för Carola slog honom förra året, och han är populär. För låten var inte bra. Finns inte den refrängen innan? Tyckte den lät väldigt välbekant.
Heja Måns i finalen! Denna Melodifestivals enda värdiga deltagare. Nja, Magnus Carlsson också.

1 kommentar:

Anonym sa...

Go Go Caroline af Ugglas. you rules.