lördag 10 februari 2007

Melodifestival Del II Göteborg

Dagens deltävling i Göteborg var en blek en, medelmåttig. Kändes amatörmässigt. Usch vad tråkig och grå den var. Tur att Luuk kunde liva upp den med en rolig inledning med fakta om Melodifestivalen, Henke Larsson i BWO och det mest klockrena Jessica Anderssons kläder. Kvällen bidrag var bleka, det fanns ingen gnista, ingen inlevelse och ingen karisma. Jag tycker inte att någon av de tävlande skulle fått gå vidare idag.
1. Regina Lund - Rainbow Star Reginas låt var OK, men hade ingen gnista. Tyvärr var hon väääldigt hes och kunde inte framföra låten till sin rätt. Synd att folk inte kunde skilja på heshet och sång. Hon fick en mycket oförtjänt sista plats.
2. Marie Lindberg - Trying to recall Kul med en helt ny amatör som hade en ganska bra låt, tyvärr var engelskan och sången lite knagglig men det var kul att se hennes glädje när hon gick vidare. Väldigt bra insats för att vara amatör.
3.Jimmy Jansson - Amanda Är det Håkan Hellström eller Jimmy Jansson? Jag gillar inte hans pojkstil, han är ju inte pojke mer han är ju snart pappa! Ingen riktig däng i låten heller, men ok.
4. Cosmo 4 - What's your name Slagig discopop som alltid funkar, men lite för trist. De verkade inte mena de sjöng utan det var lite konstlat.
5. Lustans Lakejer - Allt vi trodde på en gång Trist, ingen roligt alls i låten. Alltså det går och lyssna på men det är inget speciellt alls så man märker knappt att någon uppträder framför en. detta fenomen var ganska genomgående i hela kvällens program.
6. Jessica Andersson - Kom Kvällens mest schlageriga låt, mest glitter och hon såg i alla fall ut att ha roligt. Min favorit ikväll men ingen riktigt schalgervinnare som man vill sjunga med i oc dansa hela natten.
7. Svante Thuresson & Anne-Lie Rydé Jag förstår inte hur Anne-Lie Rydé kan vara sångerska. Det är ju så outhärdligt falskt, och trist. Svante hade gjort det bättre själv.
8. The Ark - The Worrying Kind Det började bra men har någon någon gång hört en schlagerlåt utan refräng? NEJ! Och ett tips med 100-lappen. Köp en tröja!

Jag tycker att alla artister ikväll ska gå hem och lyssna på Linda Bengtzing och Markoolio och förstå att det är SÅ en schlager ska låta! Ett tips till Christer Björkman också inför nästa års uttagningar. Och hans kommertarer med artisterna efteråt är ju bara så tråkiga!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lärarna tar över världen. När ska svenska folket lära sig att musik ska byggas utav glädje och inte rösta på "best in show" eller någon snyfthistoria...

Anonym sa...

Jag håller absolut med att låtarna var genomgående trista, när ska den här karusellen dra igång? Hoppas på Lördag...