fredag 31 juli 2009

Vinst men tyvärr med liten marginal

Tråkigt nog kunde HIF bara få med sig en 2-1 seger. Bra såklart, men det hade varit bättre med ett mål till inför bortamötet. Fram till att HIF fick ett mål emot sig så spelade de rent ut sagt ut Sarajevo och de var bra fart i fötterna. Kanske var det både målet emot sig och att Henke fick lämna planen som gjorde att HIF presterade sämre men de vände i andra halvlek igen. Då hade HIF ett mycket mer organiserat spel och mer framåtanda.
Något jag är väldigt nöjd med är inhopparna i HIF för tillfället. Vi har många på bänken som hade passat i en startelva och HIF klarar sig väldigt bra även om det blir snabba omställningar som det blev idag till exempel med Joel Ekstrands sjukdom och Henkes skada. Det känns tryggt att det finns säkra ben på bänken och Svanbäck som fick komma in snabbt var riktigt bra idag. Christoffer Andersson hade riktigt pigga ben efter vila mot Gefle och hans straff var snygg. Hur det nu blev straff. Mål och straff i samma situation var ett ganska konstigt domslut.
Men det känns bra med seger. Visst behöver nu bara Sarajevo göra ett mål hemma och hålla det men å andra sidan behöver HIF bara oavgjort. Så vi håller tummarna och hoppas på ett lika bra HIF som idag med lite förstärkning från Lantz som saknades idag.

Inga kommentarer: