måndag 8 mars 2010

Internationella kvinnodagen

Idag är det internationella kvinnodagen. När är det internationella mansdagen? Konstigt, för det finns inte. Jag som trodde det var jämställt.
Jag behöver dessutom inte någon speciell dag för att hävda mig bland varken män eller kvinnor. Jag anser att jag är jämställd med alla män och kvinnor och att den internationell kvinnodag bara visar mer på att kvinnorna inte kan klara sig själv. Så nu kan ni bli arga på mig..

4 kommentarer:

Anonym sa...

Märks att du är ung och jobbar i din lilla bubbla på dansskolan :D Jag märker både för mig och mina kvinnliga kollegor att det berömda glastaket finns. Man blir mellanchef men inte mer, trots bättre kvalifikationer på alla plan. Vi är tjejer med skinn på näsan men vi är inte med i bastun där det dricks öl och besluten tas...

juliana.persson sa...

Jag jobbar inte i en bubbla. Hade du någonsin provat att vara egen företagare så hade du sett att man har betydligt fler problem än att oroa sig över vem som dricker öl i bastun.
Hade du kanske sen varit modig nog att stå för dina åsikter istället för att vara anonym med dem kanske du också blivit chef en dag.

Sen en annan anledning att kvinnor kanske inte blir chefer lika ofta. För så fort någon kvinna sticker ut eller tar för sig så ska alla andra kvinnor hacka på den. Killar dunkar varandra i ryggen och tjejer hugger varandra i ryggen.

Anonym sa...

hehehe jag är chef, men som sagt sen kommer glastaket, koncernchef eller styrelseledamot finns tyvärr inte på vår firmas kvinnokarta. Jag har haft eget företag så jag vet hur det är det med. Stor skillnad mot att jobba på en global koncern!! Inte lättare eller svårare men oerhört olika! Sen är jag bara anonym efterom jag inte har Google konto.
Vill du ha personnummer och skostorlek eller det räcker med att jag skriver hej jag heter Cecilia?

Anonym sa...

Just jag glömde kommentera det sista, stämmer absolut att kvinnans värsta fiende är andra kvinnor! Sjukt men sant!

Cecilia igen.. :D