söndag 21 mars 2010

Biskvirecept

Av detta receptet blev det ca 30 st stora biskvier. Jag valde att ha citron i smörkrämen men det kan man hoppa över eller så kan man smaksätta den med något annat till exempel kakao eller kaffe.

Biskvibottnar:

500 g mandelmassa
3 dl socker
4 äggvitor

Riv mandelmassan fint och blanda med sockret. Vispa upp äggvitorna till skum (inte hårt) i en separat skål och blanda sedan detta med mandelmassan till en jämn smet.
Fyll en sprits med runt tyll eller plastpåse som du klipper av hörnet på och spritsa ut cirklar på bakplåtspapper. Tänk på att de blir större i ugnen. Grädda i 180 grader i ca 10 minuter.

Smörkräm:

300 g smör
ca 3 dl florsocker
ca 2 msk vaniljsocker
ca 2 msk saft från citron

Vispa mjukt smör och florsocker till en jämn smet. Vispa ner vaniljsocker och citron. Smaka av om det behövs mer av florsocker, vaniljsocker eller citron.


Biskvibottnarna måste vara kalla när man lägger på smörkrämen. Jag tycker det är enklast att lägga på smörkrämen till en fin topp med vanlig smörkniv. Man får in snitsen efter ett par stycken. Sätt sedan biskiverna i frysen en stund innan ni doppar dem. Då stelnar chokladen till direkt och det underlättar hela doppningproceduren.

Smält ca 200 g valfri choklad blandat med lite rapsolja i micro eller i vattenbad och doppa sedan biskvierna som får stela klart i kylskåp.

Lycka till!




2 kommentarer:

Algernon Wilmot, 3rd Viscount Wilmot sa...

sleep, my little one,sleep!...

welcome!

Ann sa...

mmmmm va gott. Blir kanske ett påskbak :)