tisdag 24 maj 2011

En svart dag för fotbollen

Det som skulle blivit en dag med derbyglädje blev ett svart märke i fotbollshistorien.
Den match som började med riktigt bra fotboll och två lag som var tända på att vinna slutade med skandal. Allt på grund av ett par personer som inte kan bete sig normalt.
Hur kan man få för sig att göra sådant som kan skada spelare och andra åskådare? Det är helt sjukt! Huliganproblemet börjar urarta och det måste få ett stopp.
Det är dags att se till så att de som inte sköter sig blir avstängda och att de inte kommer in på fotboll fler gånger. De största problemen sker oftast inte på arenan men man måste ändå ta tag i detta. I övrigt tycker jag att anmälningsplikt är en bra regel. Så fick de bukt med huliganerna i England när det började spåra ur där.
Men jag anser även att man måste börja på en lägre nivå. Sluta med hata-ramsor och sluta med att skrika könsord och annat skit i klacken. Det finns så många bra ramsor som hyllar ens lag och som är positiva. Börja redan där.
Sen är tyvärr även den största orsaken. Berusade personer äger inte tillträde till arenan. Så heter det. Se till så att det följs! Sluta sälja öl på arenan och sluta släppa in de som är fulla redan. Nu krävs det hårda tag!

Inga kommentarer: