söndag 8 mars 2015

Talangvård

HIF var inte direkt det starkaste laget på planen idag men med en målvaktstavla till hjälp så har HIF ändå gjort det man skulle och tagit sig vidare i svenska cupen. Det finns en hel del skador i truppen och HIF har inför säsongen både en ny tränare och nya spelare. Man kan inte vänta sig underverk och man ser att där finns en grundidé att jobba på och som ser positiv ut.
Något som tyvärr inte är positivt är all skit våra mittbackar får. Två talangfulla killar på 20 respektive 21 år. Två killar som springer sig svettiga och ger allt för HIF får inte höra annat än att "vi måste värva nya mittbackar"
Två stora talanger som alltså inte ges en chans att utvecklas och bli stabila, trygga och grymma mittbackar för de får inte göra misstag. Jag tycker det dessutom tyder på så stor okunnighet inom fotboll att skylla allt på mittbackarna. Man skyller på där det syns på något vis. Förra matchen och även en del gånger under denna gör Atakora stora, defensiva missar. Accam struntade ofta totalt i sin defensiv och var ansvarig för många insläppta mål. Han mottog ändå hyllningar varenda match. När en mittback gör en miss blir det ibland mål eller farliga chanser och det blir så tydligt. Att de sedan räddar flera situationer under matchen är det ingen som ser. En miss blir så stor. När en anfallare skjuter utanför målet fyra gånger på en match för att sedan kanske göra ett mål är målet allt man minns. Orättvist och trist.
Stötta nu våra mittbackar och låt talangerna utvecklas! Tänk på Joel, Mackan och Granqvist. Nog fan sprang de också ihop och rensade i panik i början. Nu skulle vi gärna ha dem i laget igen. Tänk på det och ta vara på våra talanger!
Kämpa på Calle och Jesper!
Inga kommentarer: