Mitt lilla lövbiffsexperiment har blivit efterfrågat så här kommer recept.
500 g lövbiff
Ca 3 msk tomatpuré
1 msk "hot sauce"
3 buljongtärningarna mörk oxbuljong
1 liter vatten
Svartpeppar, salt
Strimla lövbiffen och stek. Krydda med svartpeppar och rör ner tomatpuré och hot sauce. Häll på färdig buljong så att det täcker köttet. Sänk till medelvärme och låt koka i en timme. Häll på mer buljong efter hand som det kokar bort. Med en kvart kvar av tiden kan man smaka av och eventuellt tillsätta mer puré, hot sauce, salt och peppar. Smaka även så att köttet är riktigt mört efter en timme, annars koka lite till.
Servera i tortillabröd med sallad, gurka, tomat och vitlökssås. Vitlökssås gör man lätt på crème fraîche, lite majonäs, riven vitlök och citronpeppar.
1 kommentar:
Tackar :) Ska testa en dag när andan faller på.
Skicka en kommentar